Sjetva pokusa DEKALB hibrida u Zapadnoj Hrvatskoj 15.04.2015.

U suradnji sa Visokim Gospodarskim Učilištem Križevci, njihovim studentima Ratarskog smjera i učenicima Srednje poljoprivredne škole posijan je prvi Inovacijski Centar u Zapadnoj Hrvatskoj. Pokus DEKALB Inovaciskog Centra je postavljen u šest različitih cjelina zajedno sa našim partnerima Bayer, Timac Agro i Holcim.

 

Najzanimljiviji poizvođačima će svakako  biti pokus sa najprodavanijim DEKALB hibridim posijanim u različite gustoće i twin row redove. Proizvođači će također moći  vidjeti pokus sa 30% pojačanom gnojidbom NPK 15-15-15. Pored DEKALB prodajnog asortimana tu će se naći pokus Učilišta sa 51 hibridom svih sjemenarskih kuća.

 

Projekt je započeo prošle godine kroz 4 inovativna pokusa, a ove godine se nastavlja sa još boljom tematikom i inovacijskim karakterom podpomognut znanstvenim mišljenjem profesora Visokog Gospodarskog Učilišta Križevci, a sve u svrhu unapređenja tehnologije proizvodnje kukuruza, naravno uz demonstraciju genetskog potencijala i proizvodnih performansi DEKALB hibrida kukuruza.

 

Prošlogodišnji Dani polja su privukli veliki broj farmera i tim trendom očekujemo ove godine još veci broj proizvođača.

Ukoliko želite  posjetiti DEKALB Inovacijski Centar, prijavite se putem e-pošte info.croatia@monsanto.com

Ostale vijesti i događaji
Dekalb cjenik 2023 07.02.2023.
Dekalb katalog 2023 07.02.2023.
Dekalb pokusi 2022 07.02.2023.