Obećavajuci prinos DEKALB® hibrida uljane repice u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 25.05.2015.

Hibrid DK Exstorm je namjenjen proizvođačima koji ulažu puno ali i očekuju još više. Jedan od tih proizvođača je Viktor Friderić iz Gornjeg Uljanika.

Gospodin Friderić obrađuje 80 ha zemlje u Gornjem Uljaniku koji je smješten na istočnom dijelu Bjelovarsko-bilogorske županije. Kao što i dolikuje vrhunskom proizvođaču, gospodin Friderić poštuje plodored te na svojim parcelama uzgaja kukuruz, soju, pšenicu, ječam i uljanu repicu.

DEKALB® hibride kukuruza uzgaja već dugi niz godina te postiže vrhunske rezultate. DEKALB® uljanu repicu prvi puta je probao prije 3 godine i to u pokusu. Od tada svake godine povećava površine pod DKC hibridima, a 2014. sve površine koje je namijenio sjetvi uljane repice posijane su hibridom DK Exstorm.

“Repica je prezimila odlično. I dok je većina repica u mom kraju doživjela šok te je puno nje propalo radi obilnih oborina, DK Exstorm se pokazao jako otpornim. Sklop je ostao na 35-45 biljaka na m2 što odgovara savršenim godinama za repicu, a ne ovakvim stresnim kao što je bila 2014. Inače, gnojidba je bila standardna kao i prihrana te se DK Exstorm pokazao u punom sjaju. Ono što mi se sviđa što je DK Exstorm popunjen mahunama čitavom svojom dužinom, a prosječno je viši i od 180 cm. Sada mi preostaje još žetva ali po do sada viđenom prinos bi mogao biti i rekordan.”

Za 2015. godinu, DEKALB® planira uvesti nove hibride uljane repice, a pokus za Bjelovarsko-bilogorsku županiju biti će posijan upravo kod gospodina Friderića u Uljaniku.

Ostale vijesti i događaji
Dekalb cjenik 2023 07.02.2023.
Dekalb katalog 2023 07.02.2023.
Dekalb pokusi 2022 07.02.2023.