DEKALB dani polja u Križevcima 18.09.2015.

U središtu poljoprivredne i stočarske regije Hrvatske, u Koprivničko-križevačkoj županiji, odnosno gradu Križevcima i na proizvodnim površinama Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, DEKALB je ove godine, po prvi put održao INOVACIJSKI CENTAR na temu proizvodnje i performansi hibrida kukuruza iz svog proizvodnog i prodajnog asortimana.

Ono što smo započeli prije nekoliko godina, nastavljamo i dalje, ali ovaj put na mnogo zanimljiviji i konkretniji način što su pokazali i mnogi zainteresirani poljoprivredni proizvođači iz okolice Križevaca i cijele zapadne hrvatske.

Uz agrotehničku i institucijsku podršku Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima pokazali smo koliko smo drugačiji od ostalih sjemenarskih kuća koje su zastupljene u Hrvatskoj, jer pored našeg proizvodnog programa, poljoprivrednici su mogli vidjeti i sve ostale hibride kukuruza na atraktivnoj površini od 7 hektara.

Kao što je bila zamisao to je i sprovedeno u dijelo da INOVACIJSKI CENTAR opravda svoj naziv. Postavljene su tri cijeline sa različitim sklopovima sjetve, različitim oblicima gnojidbe i različitim tretmanom herbicida. U ovom konceptu sudjelovala je i tvrtka Bayer Crop Science.

Ovaj događaj bio je demonstrativnog karaktera pa konkretne rezultate prinosa hibrida nismo pokazali, ali zato su poljoprivrednici u velikom broju sudjelovali u procijeni prinosa, njima najatraktivnijeg pokusa pojedinog hibrida. Kako smo i obećali, nakon žetve ćemo objaviti rezultate prinosa na ovoj lokaciji i nagraditi one koji su pogodili ili bili najbliži ostvarenim prinosima. Pobjednika očekuje vrijedna nagrada.

Uskoro očekujte objavu prinosa i proglašenje pobjednika.

Trudimo se da Vam svake godine donesemo i prikažemo uvijek nešto više, tim tempom nastavljamo i dalje.

Monsanto tim Hrvatska.

Ostale vijesti i događaji
Dekalb cjenik 2023 07.02.2023.
Dekalb katalog 2023 07.02.2023.
Dekalb pokusi 2022 07.02.2023.